NESA therapie voor de behandeling van blessures en sportvermoeidheid

Heb je chronische blessures, herstel je slecht?

Heb je last van chronische blessures? Ben jij altijd moe? Herstel je slecht na intensieve fysieke activiteit? Heb je last van aanhoudende spiervermoeidheid na het sporten?

NESA therapie werkt in op het herstel van het zenuwstelsel, dat direct betrokken is bij herstel van hersenen en spieren.

NESA therapie helpt topsporters van over de hele wereld efficiënter te herstellen. Om de werking van NESA therapie te verklaren, is het goed om kort uitleg te geven over de werking van het autonome zenuwstelsel.

Het autonome zenuwstelsel

Het autonome zenuwstelsel (autonoom = zelfstandig) regelt automatisch bijna alle onbewuste functies en processen in het lichaam, zoals ademhaling, hartslag, bloeddruk, de energieproductie, spijsvertering en stofwisseling. Over dat soort functies hoef je niet na te denken.

Het autonome zenuwstelsel heeft twee hoofdonderdelen die je als het ware als regelsystemen kunt zien: het sympathische en het parasympathische systeem. Ze hebben een tegengestelde werking.

  • De sympathicus stelt ons in staat te overleven in levensbedreigende situaties, te vechten, te vluchten en te presteren. In deze fase stijgt de hartslag, bloeddruk en ademsnelheid.
  • De parasympathicus is de tegenspeler van de sympathicus. Als de parasympathicus actief is daalt de hartslag, daalt de bloeddruk, krijgen spieren en organen voldoende bloed en zuurstof. Dit deel van het zenuwstelsel zorgt voor herstel, reparatie, opbouw en rust.

Bij een gezond dagpatroon is er balans tussen de sympathische en de parasympatische activiteiten. Inspanning en stress worden afgewisseld met ontspanning en rust.

Wat is het effect bij sporters?

Sporters kunnen net als anderen last hebben van bijv. chronische stress, angst, vermoeidheid, concentratie- en slaapproblemen. Deze kunnen van invloed zijn op hun sportprestaties en herstelproces. Het autonome zenuwstelsel speelt hierbij een belangrijke rol.

NESA therapie wordt momenteel internationaal in de sportwereld (voetbal, badminton, hardlopen, basketbal) gebruikt om het autonome zenuwstelsel een ‘duwtje’ te geven en daarmee het herstel te bevorderen en de prestaties te verbeteren. Er vinden diverse wetenschappelijke onderzoeken plaats om de effecten te meten.

Ervaringen van patiënten

Vind jouw NESA behandellocatie

Vind hier de dichtsbijzijnde NESACLINIC.
Vul hier jouw postcode of plaats in.