Veelgestelde vragen

Bespreek deze vraag met jouw NESA behandelaar. Hij/zij informeert je over de behandelmogelijkheden voor jouw specifieke klachten.

Contra-indicaties voor NESA behandeling zijn:

 • Geïmplanteerde elektronische apparaten.
 • Hartritme stoornissen.
 • Zwangerschap.
 • Kanker, kankerachtige of neoplastische processen.
 • Huidproblemen aan hand of voet, bijv. zweren, wonden of andere huiddefecten.
 • Epilepsie.
 • Inwendige bloedingen.
 • Breng geen elektroden aan op een huid in slechte staat, met zweren of wonden.
 • Koorts.
 • Acute tromboflebitis.
 • Aanzienlijke verandering in gevoeligheid, extra gevoeligheid of verminderde gevoeligheid.
 • Vaccinaties minder dan 4 maanden voor de behandeling of tijdens de behandelperiode.

Terughoudendheid bij:

 • Heftige neurovegetatieve reacties.
 • Fobie voor electriciteit,
 • Bijzondere verslavingsgevoeligheid.

Er is geen leeftijdsbeperking, mensen van alle leeftijden kunnen behandeld worden.

NESA therapie (niet-invasieve neuromodulatie therapie) werkt voor klachten waarbij het autonome zenuwstelsel betrokken is. NESA therapie is ontworpen om de functie en werking van het zenuwstelsel snel, efficiënt en langdurig te optimaliseren door middel van gepatenteerde microstromen.

De functie van het autonome zenuwstelsel

Het autonome zenuwstelsel (autonoom = zelfstandig) regelt automatisch bijna alle onbewuste functies en processen in het lichaam, zoals ademhaling, hartslag, bloeddruk, de energieproductie, spijsvertering en stofwisseling. Over dat soort functies hoef je niet na te denken.

Het autonome zenuwstelsel heeft twee hoofdonderdelen die je als het ware als regelsystemen kunt zien: het sympathische en het parasympathische systeem. Ze hebben een tegengestelde werking.

 • De sympathicus stelt ons in staat te overleven in levensbedreigende situaties, te vechten, te vluchten en te presteren. In deze fase stijgt de hartslag, bloeddruk en ademsnelheid.
 • De parasympathicus is de tegenspeler van de sympathicus. Als de parasympathicus actief is daalt de hartslag, daalt de bloeddruk, krijgen spieren en organen voldoende bloed en zuurstof. Dit deel van het zenuwstelsel zorgt voor herstel, reparatie, opbouw en rust.

Bij een gezond dagpatroon is er balans tussen de sympathische en de parasympatische activiteiten. Inspanning en stress worden afgewisseld met ontspanning en rust.

Het effect van NESA therapie op het autonome zenuwstelsel

Een verstoring in het autonome zenuwstelsel kan diverse vervelende en langdurige klachten veroorzaken.

Behandeling met NESA therapie heeft invloed op het autonome zenuwstelsel en kan de balans tussen sympathicus en parasympathicus herstellen.

NESA therapie heeft effect op een grote variatie aan aandoeningen of klachten. Het kan bijv. chronische pijn verlichten , slaapkwaliteit verbeteren, oververmoeidheid en stress verminderen en urine-incontinentie door een overactieve blaas verbeteren.

Zoals bij alle therapieën bestaat er geen therapie met 100% effectiviteit, maar er wordt een hoog succespercentage behaald op gebieden als chronische en neuropathische pijn, slaapkwaliteit, chronische vermoeidheid, stress en overactieve blaas.

Het effect van de behandeling laat niet lang op zich wachten. Afhankelijk van de klacht en hoe lang je deze al ervaart zul je al na enkele sessies resultaat merken.

Ook onderzoeken tonen aan dat NESA therapie vaak goede resultaten geeft.

Bekijk hier de ervaringen van vele patiënten en behandelaars. 

Met behulp van objectieve metingen kan het effect worden aangetoond, bijv. het effect op jouw hartslag en cortisol (stresshormoon). Jouw behandelaar kan deze testen uitvoeren.

Dit varieert, afhankelijk van het soort klachten en hoe lang je deze al ervaart.

Vaak zul je al na enkele sessies resultaat merken.  En binnen 10 behandelingen zien we bijna altijd een adaptatie van het autonome zenuwstelsel.

Het verwachte totaal aantal benodigde behandelingen kun je in de loop van de behandelsessies het beste bespreken met jouw NESA therapeut.

Dit hangt af van de specifieke klacht die behandeld wordt. Het behandelschema wordt in overleg met jouw behandelaar bepaald.

In het begin meestal 2 dagen tussen de sessies.  Als het een chronische klacht betreft, wordt aanbevolen om in eerste instantie 4 sessies achter elkaar te doen.

Daarna wordt de behandelfrequentie afgebouwd. Bij sommige indicaties vindt periodiek een onderhoudsbehandeling plaats.

Een NESA behandeling kost € 95,- per sessie. Je start altijd met een 10-sessie traject, omdat jouw klachten niet zomaar ineens verdwijnen. Deze 10-sessie kaart kost € 87,50 per behandeling, dus € 875,- totaal.
Wel merk je na enkele behandelingen al verschil. En binnen 10 behandelingen zien en meten we bijna altijd een adaptatie van het autonome zenuwstelsel. Deze metingen zijn inbegrepen.

Vervolgsessies of onderhoudssessies kosten 85,- binnen een abonnement.

De behandeling wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Vaak zijn werkgevers bereid de behandeling te betalen. Als jij snel weer fit bent, hebben zij ook een zorg minder. Bovendien zijn de kosten voor de werkgever volledig aftrekbaar. Jouw werkgever kan je dus relatief goedkoop helpen.

Download hier de motivatiebrief voor jouw werkgever en stuur deze zelf naar jouw werkgever.

De behandeling wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Vaak zijn werkgevers bereid de behandeling te betalen. Als jij snel weer fit bent, hebben zij ook een zorg minder. Bovendien zijn de kosten volledig aftrekbaar. Jouw werkgever kan je dus relatief goedkoop helpen.

Download hier de motivatiebrief voor jouw werkgever en stuur deze zelf naar jouw werkgever. Na akkoord kun je je aanmelden voor behandeling bij een NESACLINIC behandellocatie bij jou in de buurt.

Deze vraag is relevant omdat de behandeling via handen en voeten plaatsvindt. Voor mensen met een amputatie zijn er speciale manchetten waarmee de therapie kan worden uitgevoerd.

NESACLINICS Nederland streeft naar landelijke dekking van behandelcentra in Nederland. Geïnteresseerde behandelaars kunnen zich via het contactformulier melden. Er wordt dan contact met hen opgenomen.